Recept Ikea balletjes

Meng het gehakt met de ingrediënten (behalve de olie het water en de wijn)
Draai er ca. 30 balletjes van van ca. 2,5 cm. Bak in gedeeltes de balletjes 8 tot 10 minuten mooi bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier Giet het achtergebleven bakvet af en schenk het water en de wijn in de pan.Kook het ca. 4 minuten op hoog vuur en schrap het aangekoekte van de bodem los.Leg de uitgelekte balletjes terug in de pan en bak ze nog ca. 10 minuten. Lepel de saus af en toe over de balletjes. Tip: heel erg lekker met eigengemaakte frites

Ingrediënten

500 gr. rundergehakt
1 kleine ui, fijngeraspt
1 el. fijngehakte knoflook
1 tl. gemalen piment
1 snufje nootmuskaat
10 gr. verse dille, fijngehakt
1 ei, licht geklopt
zout en peper naar smaak
2 el. olijfolie
60 ml. water
1 el. witte wijn