Recept Het echte broodje gezond

Verwarm de oven voor op 250 graden celsius. Leg de hele paprika’s op een bakblik en bak ze 25 minuten/Laat ze afkoelen en trek de schil eraf, Snij ze door, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en bestrijk de onderkant licht met mosterd. Schep nu de tonijn, kappertjes, peterselie, citroensap en yoghurt dooreen. Leg de slabladen op de mosterd. Schep het tonijnmengsel, de plakjes aardappel en ei en de paprikareepjes erop en strooi er veel zwarte peper over. Leg de bovenste helft van het brood erop. Wikkel het geheel stijf in plasticfolie en leg het minimaal 30 minuten In de koelkast. Serveer het brood in 4 stukken.

Ingrediënten

2 rode paprika’s
1 volkoren stokbrood
1 el. grove mosterd
200 gr.  tonijn naturel, uitgelekt
2 el kappertjes
half kopje fijngehakte peterselie
1 el. citroensap
125 dl magere yoghurt
8 slablaadjes
4 koude gekookte aardappelen, in plakjes
2 hardgekookte eieren, in plakjes
versgemalen zwarte peper