Recept Heerlijke pizza!!

Doe het bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en giet hierin het handwarme water. Doe nu het gist en de suiker bij het water, en roer eerst alles goed door met een vork. Kneed nu van bovenstaande ingrediënten in zo’n tien minuten een soepel, niet klevend deeg.
Wanneer het deeg wat te plakkerig is voeg je wat bloem toe, wanneer het een homogene massa is kneed je verder op een stevige ondergrond, bijvoorbeeld je aanrecht, of je eettafel.

Spoel de kom goed om met heet water, droog af en leg de deegbol er in. Maak een theedoek vochtig, en dek de kom hier mee af. Het deeg moet nu een uurtje rijzen op een warme plek waar het niet tocht.

Dit kan in de vensterbank, lekker in het zonnetje of boven de verwarming, of in een oven op vijftig graden. Leg in dat laatste geval het deeg dan in een metalen of glazen kom.

Voor de saus fruit je de ui in de olijfolie, samen met de geperste knoflook. Voeg wanneer de ui glazig wordt een paar handen grofgesneden basilicum toe, en bak dit even mee.

Voeg nu het blik tomatenblokjes toe, zout en peper, en laat het een aantal minuten lekker doorpruttelen, tot de saus enigszins is ingedikt.

Doe de saus nu, boven een kom, in een zeef, en druk alles er met een lepel zoveel mogelijk doorheen, tot er geen vocht meer door de zeef komt. De inhoud van de zeef mag weg, wat overblijft is je heerlijke pizzasaus. Proef of de saus op smaak is.

Bestuif een groot werkblad met bloem, en beleg twee royale bakblikken met bakpapier. Verwarm je oven voor op de heetste stand, zo’n 240 graden.

Verdeel het deeg in vier porties, en rol van elke portie met een deegroller een flinterdunne bodem van zo’n 30 cm. doorsnee. Vouw de randen om naar binnen, en leg de bodems voorzichtig op de bakplaten.bestuif bodem en randen met wat bloem.

Bestrijk elke bodem royaal met saus, strooi daarover een flinke hand peccorino.
Snij de uien in zeer dunne ringen, en vermeng ze met een scheut olijfolie en een teen of twee geperste knoflook.

Verdeel de ham over de pizza’s, en leg daarop een laag van het uienmengsel. Snij de bollen mozzarella in plakken van ongeveer een halve centimeter dik, en verdeel deze over de pizza’s. Maak de pizza verder af met de olijven en kappertjes, en flink versgemalen peper.

Bak de pizza’s in tien tot vijftien minuten lichtbruin, de randen en bodem moeten krokant aanvoelen. Leg de pizza’s op mooie borden, giet over elke pizza een scheutje lekkere olijfolie en leg er tot slot een handvol ruccola op.

Ingrediënten

voor het deeg:
300 gr. biologische tarwebloem van
een kopje handwarm water
een zakje gedroogde gist
een tl. suiker
zout
voor de saus:
een fijngesnipperde ui
een teentje knoflook
drie el. goede olijfolie
een blik tomatenblokjes
wat verse basilicum
zout, peper
voor de garnering:
twee bollen goede buffelmozzarella
200 gr. prosciutto ham
2 uien
2 teentjes knoflook.
geraspte, verse peccorino
bakje grote knoflookolijven
kappertjes
een zakje ruccolasla