Recept Hazefilets in mosterdsaus

Fileer de hazeruggen in stukjes en bak de karkassen in de olie onder voordurend omscheppen in 3 minuten. Doe de ui erbij en fruit deze glazig. Voeg de knoflook, laurierblad, peterselie, tijm, wijn en 2 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het dan op een klein vuur 2 uur pruttelen. Zeef de bouillon en laat het indampen tot 2 dl. Maak de filets droog en wrijf ze in met peper en zout. Verhit de boter en bak de filets in 7 minuten bruin en haal ze dan uit de pan. Haal het bakboter uit de pan en blus de bodem met de bouillon. Voeg de sinaasappelsap- en rasp toe, breng dit aan de kook en laat het 2 minuten zacht koken. Snijd de filets in niet al te dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een schaal. Roer de honing en de mosterd door de saus en schenk de saus over de filets.

Ingrediënten

2 haze ruggen
1,5 el olijfolie
1 gesnipperde ui
1 teen fijngehakte knoflook
1 verkruimeld laurierblad
2 el gehakte peterselie
1 tl gedroogde tijm
2 dl droge witte wijn
zout
peper
75 g boter
2 el sinaasappelsap
1 tl sinaasappelschilrasp
2 tl honing
1 el fijne italiaanse mosterd