Recept Hartige Franse taart

Leg 5 plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 20 bij 30 centimeter Rol de andere 5 plakjes op dezelfde wijze uit. Leg één lap deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik de bodem met een vork regelmatig in. Verdeel de plakken ham over het deeg, laat hierbij aan de zijkanten 2 cm onbedekt. Leg de plakken kaas op de ham. Klop 1 el. crème fraîche los met de eidooier en zet dit apart. Strijk de rest van de crème fraîche uit over de ham- kaasvulling. Bestrijk de zijkanten van het deeg met de losgeklopte eidooier en dek de vulling af met de tweede deegplak. Druk de deegranden goed op elkaar met een vork. Bestrijk de taart met de rest van de losgeklopte eidooier en bak deze in  20 tot 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 225 graden. Tip: lekker met  Italiaanse salade

Ingrediënten

10 plakjes diepvriesbladerdeeg
200 gr. gekookte achterham, in dunne plakken gesneden
150 gr.  jonge boerenkaas, in plakken gesneden
2 dl. crème fraîche
1 eidooier