Recept Hartige flensjes

Meng voor de flensjes de bloem met de melk, de eidooier en het zout tot een glad beslag en bak hiervan in de hete boter 4 flensjes ongeveer ter grootte van de borden waarop ze later geserveerd zullen worden.

Borstel voor de vulling de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken. Pel een blad van de preistengel los, was dit en snij er in de lengte ‘linten’ uit. Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak de paddestoelen op een hoog vuur net zo lang tot alle vocht is verdampt. Voeg vlak voor het einde van de baktijd peterselie, bieslook en ui toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Maak intussen de saus,verhit daarvoor de kalfsfond, voeg de cognac toe. Klop de boter in klontjes door de saus heen. Maak op smaak af met peper en zout. Vul de flensjes met het paddestoelenmengsel, rol ze dicht en bindt ze met de linten vast, zodat ze niet open kunnen vallen.

Leg de flensjes midden op een bord en giet de saus er aan één kant naast. Garneer met een takje peterselie en een doorgesneden half kerstomaatje per flensje. Serveer direct.

Ingrediënten

Voor de flensjes:
50 gr. bloem
1 dl. melk
1 eidooier
mespuntje zout
25 gr. boter
Voor de vulling:
300 gr. gemengde paddestoelen
3 el. gehakte peterselie
2 el. gehakte bieslook
klontje boter
half gesnipperd uitje
peper en zout
Voor de saus:
2 dl. kalfsfond
1/2 dl. cognac
50 gr. boter
1 preiblad,om linten uit te snijden
Voor de garnering:
2 kersentomaatjes
paar takjes bladselderij