Recept Hartige baklava met zalm en wilde knoflook

Marineer zowel de verse als de gerookte zalm een uur van te voren in de honing-mosterd-dille saus. Rol het bladerdeeg flinterdun uit en vermeng de wilde knoflookpasta met de mascarpone. Verwarm de honing en smeer een dunne laag over het bladerdeeg. Snijd de verse zalm flinterdun en verdeel beide soorten over een plak bladerdeeg, verdeel er ook een beetje wilde knoflookmascarpone overheen. Rol het deeg op, leg het op bakpapier en bak af in een voorverwarmde oven van 220 graden in ongeveer 18 minuten. Smeer de rol als deze uit de oven komt weer in met warme honing. Snijd de rol schuin in stukken van 4 centimeter en snij julienne van de appels en radijs meng dit en serveer baklava hierop. Maak van de overige wilde knoflookmascarpone een ovaal bolletje) en presenteer dit naast de baklava.

Ingrediënten

2 plakken roomboterbladerdeeg
100 gr. gerookte Schotse zalm
100 gr. verse zalmfilet zonder huid
1 el. honing-mosterd-dille saus
1 el. bloemenhoning
2 el. wilde knoflookpasta
100 gr. mascarpone
2 mooie Granny Smith appels
3 radijsjes