Recept Ham-Ei-salade met Champignons

Borstel de champignons en snijd ze in kleine plakjes. Roer de azijn, suiker, zout en peper door elkaar. Doe de champignons erdoor en laat dit 30 minuten staan. Kook de eieren hard en laat ze koud worden. Snijd de paprika’s in reepjes en doe ze in een zeef waar je 1 l kokend water overheen schenkt. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In een kommetje de whiskysaus en yoghurt tot een saus roeren. Ham in reepjes snijden en de eieren in plakjes. De champignons afgieten en dan de paprika’s en ham erdoor scheppen. Garneren met reepjes paprika, schijfje ei en peterselie.

Ingrediënten

50 g champignons
2 el dragonazijn
1 tl suiker
zout
peper
2 eieren
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
3 el whiskysaus
3 el yoghurt
50 g achterham
1 takje peterselie