Recept Groene tagliatelle met varkensvlees

Bestrooi het vlees met de peper, zout en nootmuskaat. Verhit de botertot het schuim weg gaat trekken en bak het vlees rondom bruin. Doe de bleekselderij, de ui en de knoflook bij het vlees en laat het meebakken tot de groenten zacht zijn. Snijd de tomaten in stukken. Verwarm de wijn. schenk de wijn bij het vlees en roer alle aanzetsels los van de bodem. Doe de tomaten, de tijm, de laurier en de komijn bij het vlees en stoof het vlees in 20 minuten gaar. Kook de tagliatelle in ruim kokend en gezouten water met de olijfolie al dente. Laat de tagliatelle uitlekken in een vergiet. Haal de tijm en de laurier uit de saus. Roer de eierdooiers los. Schenk er al roerend heet stoofvocht bij en schenk dit onder voortdurend roeren terug bij het vlees. Laat het heet worden, maar zorg dat het niet kookt. Doe de tagliatelle in een voorverwarmde schaal en schenk het vlees en de saus erover. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Ingrediënten

400 g varkenslappen in blokjes gesneden
peper
zout
nootmuskaat
60 g boter
4 stengels bleekselderij klein gesneden
2 fijngesneden uien
2 tenen knoflook fijn gesneden
4 ontvelde tomaten
1 dl droge witte wijn
1 takje tijm
1 laurierblad
1 mespunt komijn
400 g groene tagliatelle
1 eetlepel olijfolie
2 eierdooiers
1 eetlepel fijngesneden peterselie