Recept Groene koolpakketjes met kabeljauw

Ontdooi de kabeljauwfilet. Was de koolbladeren en blancheer deze in kokend water. Laat de bladeren uitlekken en snijd de harde nerf uit het blad. Maak de worteltjes en de prei schoon en snijd ze in de lengte in reepjes van 5 cm. Leg de koolbladeren uit op een plank. Verdeel de kabeljauw in 2 stukken en wrijf ze in met peper, zout en currygewurzsaus. Leg de filet in het midden van de koolbladeren en verdeel de prei en wortels hierover. Vauw de kool dicht met de naadjes naar beneden. Laat ze op een bord in de magnetron op vol vermogen in 3 – 4 minuten gaar worden. Intussen in een kan de tomatensap, wijn, tijm, water en suiker door elkaar roeren. De pakketjes uit de magnetron halen en nog even na laten garen. Het tomatenvocht in de magnetron op vol vermogen in 2 minuten aan de kook brengen. Hierna de allesbinder erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Leg de pakketjes op een bord en schenk de saus eromheen. Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes.

Ingrediënten

200 g kabeljauwfilet, diepvries
2 grote groene koolbladeren
2 worteltjes
stukje dunne prei (10 cm)
zout
peper
2 el currygewurzsaus
1 dl tomatensap
1/2 dl droge witte wijn
1 tl tijm
1/2 tl suiker
1/2 dl water
1 el allesbinder