Recept Griekse quiche

Vet een lage vorm in en leg je deeg erin en prik gaatjes in de bodem. Nu de courgette halveren en in dunne plakjes snijden, van de aubergine de binnenkant eruit halen, blokjes van een mm of 6/7 snijden. Dit geheel met een klein beetje olijfolie en oregano naar smaak, een minuut of 5 op hoog vuur roerbakken, totdat de courgette de ergste hardheid heeft verloren dan het mengsel in de vorm doen.

Het ei en de melk kloppen en zout en peper toevoegen. Dit over het groentemengsel in de vorm gieten. Plakjes van de olijven snijden en over het mengsel verdelen. De tomaat in niet al te dikke plakjes snijden en ook op het mengsel leggen en de feta erover verkruimelen. Nu ongeveer 20 minuten in een oven op 170 graden.

Ingrediënten

wat deeg voor de bodem
1 middelgrote courgette
1 middelgrote aubergine
1 tomaat
12 groene olijven zonder pit
50 gr. feta
1 ei
70 ml. melk
wat peper en zout
wat olijfolie
wat oregano