Recept Gevulde kipfilet met parmaham en marsalasaus

Start met het voorverwarmen van de oven op 150 graden. Snijd de kipfilet open en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe geraspte kaas op de kip, vouw dicht en omwikkel met de parmaham.Bak de kipfilets om en om in een koekenpan, totdat deze aan alle kanten goed gaar zijn.

Doe ze dan in een ovenschaal, giet de marsalawijn erover en zet ze in de oven. Bak nu in dezelfde koekenpan de soepgroenten even aan en voeg hier  de maïzena bij. Voeg dan de bouillon en een scheutje marsala toe, tot de saus de gewenste dikte heeft en maak het geheel af met versgemalen peper naar smaak.Voeg eventueel, indien nodig, nog een beetje kookroom toe.

Schenk deze saus over de kip en strooi er nog wat van de geraspte kaas overheen. Zet de oven op 180 graden en plaats de kip nog zo’n 30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en een mooie gouden kleur heeft.

Ingrediënten

per persoon 1 kipfilet
per persoon 2 plakjes parmaham
50 gr. geraspte kaas
2 glazen droge marsala wijn
200 ml.bio groentebouillon
1 kleine zak soepgroenten
wat alpro soja cuisine
1 el. maïzena