Recept Gevulde frisse surprise!

Snijd van de citroenen het kapje eraf, snij van onderkant een klein plakje af, zodat ze stevig kunnen staan en hol de citroenen dan uit.

Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Splits de eieren, klop de dooiers met de suiker tot het een dikke lichtgele massa is.Roer het limoensap en het rasp erdoorheen, week nu de gelatine vijf minuten in koud water.

Verwarm de witte wijn en draai vervolgens het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes een voor een uit en los ze om de beurt op in de warme wijn. Roer de opgeloste gelatine door het ei/limoenmengsel.Klop de slagroom en het eiwit apart stijf. Schep de room voorzichtig door het eiwit en dan door het ei/citroenmengsel.

Vul de uitgeholde citroenen met de limoenmousse en zet ze in een bak in de ijskast en laat ze drie uur opstijven.Bij het opdienen garneren met de muntblaadjes en de koekrolletjes

Ingrediënten

4 citroenen, om te vullen
4 limoenen
2 eieren
100 gr. suiker
4 blaadjes gelatine
100 ml. witte wijn
250 ml. slagroom
muntblaadjes
koekrolletjes