Recept Gevulde driekleurige eieren!

Kook de eieren hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en wip de dooiers er boven een kom uit. Prak de dooiers fijn en roer de yogonaise en Parmezaanse kaas erdoor.

Snijd de paprika in kleine stukjes. Kook de paprikastukjes met 2 dl. water en de chilipoeder in een klein pannetje in ongeveer 10 minuten gaar. Laat het vocht verdampen. Wrijf de paprikastukjes door een zeef. Roer de paprikapuree door 1/3 deel van het eimengsel. Roer de kerriepoeder ook door 1/3 deel van het eimengsel.

Halveer de avocado. Wrijf het vruchtvlees van een halve avocado door een zeef. Roer het citroensap en de rest van het eimengsel door de avocadopuree. Breng de drie eimengsels op smaak met zout en peper en doe ze achtereenvolgens over in een spuitzak met grove kartelmond.

Spuit steeds vier halve eieren vol met een kleur eimengsel. Zet de eieren op een schaal. Snijd de andere avocadohelft in dunne plakjes. Snijd de tomaat in partjes. Garneer de schaal met avocado, tomaat en toefjes peterselie.

Tip: erg leuk bij het paasontbijt!

Ingrediënten

6 eieren
2 el. yogononaise
50 gr. Parmezaanse kaas
1 kleine rode paprika
1 tl. chilipoeder
1 tl. kerriepoeder
1 avocado
2 tl. citroensap
zout en peper
1 tomaat
wat peterselie