Recept Geurige kip met rijst

Kook de rijst ca 1 uur in ruim water met zout. Leg de zakjes in een vergiet en laat ze afkoelen. Schep de kip in een schaal om met alle ingrediënten voor de marinade, houd de helft van de koriander apart en zet de kip 1 uur koel weg.

Giet het marinade vocht van de kip in een pannetje. Verhit de olie in een grillpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd elke filet in twee of drie schuine stukken. Voeg de bouillon toe aan de marinade, breng aan de kook en zet het vuur laag. Roer de maïzena los met een beetje water en voeg dit al kloppend toe.

Snijd de lontong in stukken. Serveer de kip op de lontong, schep wat van de saus erbij en strooi de overgebleven koriander erover.

Ingrediënten

2 zakjes lontongrijst
4 kipfilets van 150 gr. elk
3 el. plantaardige olie
voor de marinade:
1 stengel citroengras, dikke uiteinde fijngehakt
2 cm verse gember, geschild en fijn geraspt
2 tenen knoflook, uit de pers
3 el. zoete chillisaus
4 el. limoensap
1 el. bruine basterdsuiker
8 takjes gehakte koriander
voor de saus:
150 ml. kippenbouillon
halve el. maïzena