Recept Gestoofde kipsticks met couscous

Zet de kikkerwten op in ruim water en kook ze zachtjes gaar in 45 minuten, giet ze af en bewaar voor later. Bak de ui in een ruime braadpan tot ze zacht is, voeg de tomaten met sap en tomatenpuree toe. Roer alle kruiden en een beetje zout erdoor en leg vervolgens de kipdelen erin. Breng aan de kook en voeg de prei, paprika, vijgjes en knoflook toe. Laat op heel zacht vuur zo’n 1,5 uur stoven. Laat de kikkererwten het laatste kwartier meestoven en roer zo nu en dan in de pan. Bereid de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Verwijder nu de knoflook en proef of de saus nog peper en/of zout nodig heeft en serveer met de couscous. Ook is het lekker om warm Turks plat brood erbij te serveren. De couscous kan worden vervangen voor witte rijst. De knoflook kan worden uitgestreken op een stuk brood en heeft door het lange stoven een heerlijk zachte smaak!

Ingrediënten

8 biologische kipsticks
1 grote ui, in ringen gesneden
1 bol knoflook afgespoeld, overlangs gehalveerd
1 prei, in ringen gesneden
1 groene paprika, in repen gesneden
125 gr.  kleine hele gedroogde vijgen in vieren gesneden
2 blikken tomaten op sap, grof gehakt
klein blikje tomatenpuree
200 gram gedroogde kikkererwten, welke 1 nacht geweekt zijn in ruim water
1 tl. chilipoeder
2 tl. paprikapoeder
1 tl. kaneel
wat peper en zout
1 tl. komijnpoeder
1 tl. kort geroosterd komijnzaad
2 el. olijfolie
300 gr. couscous