Recept Gestoofde kip met zuurkool en spekjes

Bestrooi de kip met zout, peper en een snufje paprikapoeder en braad ze in circa 5 min rondom bruin in de boter. Neem de kip uit de pan en bak de spekreepjes en sjalotjes 5 min in het achtergebleven braadvet.

Leg de helft van de zuurkool en de jeneverbessen op de uitjes en het spek en roer dit door elkaar. Leg daarop de kip en dek af met de rest van de zuurkool. Schenk de wijn erbij en stoof de kip met zuurkool ongeveer 20 minuten op zacht vuur tot hij gaar is.

Tip: serveer er in de schil gekookte aardappelen en een likje mosterd bij.

Ingrediënten

8 kipdrumsticks
zout en peper
snufje milde paprikapoeder
40 gr. boter of margarine
150 gr. mager ontbijtspek, in reepjes gesneden
300 gr. sjalotjes
500 gr. zuurkool, goed losgehaald
5 jeneverbessen
1-1½ dl. droge witte wijn
mosterd