Recept Gestoofde boswortels

Schrap de worteltjes, laat dunne worteltjes heel en halveer de dikkere. Snijd de schil van de mandarijnen of sinaasappel in mooie dunne reepjes.Schep worteltjes, citrusschil, citrussap, boter, honing, gembersiroop en ketjap in een braadpan. Zet de pan op de warmtebron, zodat de boter smelt en het vocht aan de kook komt. Roer om, dek de pan af en zet hem op een lage stand. Stoof in ongeveer 10 minuten net gaar. Schud af en toe. Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken. Schep de worteltjes op een schaal en bestrooi ze met koriander of peterselie.

Ingrediënten

1 bos verse worteltjes
schil en sap van 2 mandarijnen of van 1 sinaasappel
1 el. honing
1 el. gembersiroop
1 el. ketjap manis
Zout en versgemalen peper
3 el. gehakte koriander of peterselie