Recept Gestoofd rundvlees in zoetzure saus

Vlees in stukken snijden. Azijn, 1 dl water, tomatenketchup, laurierblaadjes, kruidnagelen, zout en peper in een kom doen. Door elkaar roeren. Vlees erin doen en op een koele plek laten marineren voor 8 uur. Vlees uit de marinade halen en met keukenpapier droog deppen. Bloem erover strooien. De boter in een braadpan verhitten en hier het vlees in 5 minuten rondom lichtbruin bakken. 1 dl heet water en de marinade toevoegen. Aan de kook brengen. Met de deksel op de pan 2 uur zachtjes laten stoven. af en toe roeren. De laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Lekker met gekookte aardappelen en een koolsalade.

Ingrediënten

600 g magere runderlappen
5 el rode wijnazijn
3 el tomatenketchup
4 laurierblaadjes
8 kruidnagels
zout
peper
1 el bloem
25 g boter