Recept Gestoofd rundvlees in bier met croutons

Verwarm de oven voor op 150 graden. Verhit een eetlepel olie en bak het vlees in kleine gedeelten even bruin. Haal het vlees uit de pan en hou apart in een schaal. Bak de uien even mee tot ze goudbruin zijn geworden en bak twee teentjes knoflook even mee. Strooi het bloem in de pan en schep goed om. Giet het bier met kleine scheutjes in de pan en laat alles voor een aantal minuten zachtjes koken. Blijf daarbij heel goed roeren. Doe alles in ovenschotel of braadpan met deksel. Leg de tijm en blaadjes laurier bij het vlees en zet de pan in de oven. Laat alles 2,5 uur stoven en laat  het deksel op de schotel. Na de stooftijd de schotel doorroeren en op smaak brengen met weinig zout en peper. Rooster in een broodrooster de sneetjes brood krokant. Meng de knoflook met de olie en bestrijk de sneetjes geroosterd brood hiermee. Smeer de grove mosterd op de sneetjes en snijd er dobbelstenen van. Verdeel het vlees over vuurvaste schaaltjes. Strooi de croutons over het vlees en vervolgens per schaaltje, een eetlepel geraspte kaas. Zet de schaaltjes onder de hete gril tot de kaas gesmolten en licht goudbruin kleurt. Tip: direct opdienen met een koel glas bier.

———–

Ingrediënten

1 kg. runderstooflappen in flinke dobbelstenen
4 dl.  Palmbier
2 grote uien, in grove stukken gesneden
2 blaadjes laurier en paar takjes tijm
1 el. bloem
wat olie om te bakken
3 teentjes geperste knoflook
1 el. olijfolie
6 sneetjes witbrood
2 el. grove mosterd
6 el. belegen geraspte kaas