Recept Gesauteerde Kip Met Chinese Kool

Snij de kipfilet in lakjes van 0,5 cm dikte. Klop de helft van het maïsmeel met het eiwit, 1 el water, 1 el olie en leg de plakjes kip in dit mengsel. Laat 15 minuten rusten. Schraap de wortelen en snij ze in schijfjes. Verwijder de wortels van de kolen. Maak de bladeren los en snij ze in stukken. Hak de gember en snij de bamboeloten in plakjes. blancheer de wortelen. Bak de kip met de gember 1 minuut in olie. voeg er de groenten bij en laat 1 minuut stoven. voeg er de bouilon en de oestersaus bij. Bind de saus met de rest van het maïsmeel. dien onmiddelijk op.

Ingrediënten

400 g kipfilet
100 g bamboeloten
1 dikke wortel
2 el maïsmeel
1 tl oestersaus
1 eiwit
2 middelgrote Chinese kolen
3 el olie