Recept Geroosterde aardappelen met knoflook

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met wat zout in 15 minuten beetgaar en giet ze af. Stoom ze enkele minuten goed droog zonder deksel op de pan en laat ze iets afkoelen. Pel nu 2 knoflookteentjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een steelpan. Snijd de aardappelen in de lengte door en daarna in dikke parten van 1 centimeter en vet
een ovenschaal in. Doe de aardappelen erin en schud ze even om met de gesmolten boter. Bestrooi de aardappelen met zout en cajunkruiden.

Steek de knoflook met schil en de citroenschijven ertussen. Zet de schaal 40-45 minuten in de oven tot de aardappelen knapperig en goudbruin zijn. Verwijder tenslotte de citroenschijven en knoflook.

Ingrediënten

1 kilo middelgrote aardappelen
8 knoflookteentjes
25 gr. boter
wat zeezout
wat cajunkruiden
wat schijfjes citroen