Recept Gerookte paling met een mousse van bloemkool

Snijd de bloemkool in kleine stukjes, smelt dan de boter in een steelpannetje en voeg de bloemkool toe. Geheel ongeveer drie minuten bakken en daarna nog vijf minuten zacht laten pruttelen.

Visbouillon toevoegen en bloemkool gaarkoken zonder deksel, zodat vocht kan verdampen. In de tussentijd vellen gelatine in koud water laten weken. Slagroom aan bloemkoolprut toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Steelpan van vuur halen en uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen en alles dan pureren.

Geheel in spuitzak laten afkoelen en opstijven in koelkast. Olie mengen met fijngehakte peterselie en fijngehakte basilicum en citroensap. Beetje zout toevoegen aan de olie en laten staan.

Parmaham bakken in droge koekenpan en laten rusten op keukenpapier.
Paling in mooie gelijke stukken snijden zodat iedere gast 4 stukjes op bord krijgt.

Serveeradvies:
Palingfiletstukjes op bord gelijk verdelen, overgieten met citroensap en dan daartussen een toef bloemkoolmousse spuiten.

Beetje van de olie mengen met veldsla en draperen op middelste stukjes palingfilet of in het midden.Restant van olie rondom geheel druppelen en tot slot de parmaham breken en bovenop veldsla doen.

Ingrediënten

200 gr. goede gerookte palingfilet van de visboer
200 gr. bloemkool
250 ml. visbouillon
100 ml. slagroom
2 blaadjes witte gelatine
2 flinke plakken parmaham
25 gr. boter
100 ml. olijfolie
30 gr. fijngehakte peterselie
paar blaadjes basilicum
150 tot 200 gr. mooie veldsla
halve el. vers citroensap
zout naar smaak