Recept Gepofte Aardappel met roerei en garnalen

Boen de aardappels schoon en prik ze op enkele plaatsen in. Leg ze op een bord en laat ze in de magnetron in 5 – 6 minuten op 700 watt gaar worden. Verpak ze vervolgens in aluminiumfolie om na te garen (10 minuten). Snijd het bosuitje in dunne ringen en spoel de garnalen af. Klop het ei los met 1 el zure room, het zout en de peper. Knip de dille erboven fijn. Smelt de boter en doe het eiermengsel erbij. Laat het bijna stollen en klop het een aantal keer door. Halveer de aardappelen en hol ze uit tot een 1/2 cm van de rand. Aardappelkruim vermengen met de rest van de zure room, zout en peper. Doe het mengsel terug in de aardappel. Verdeel het roerei, de bosui en de garnalen over de aardappelen en garneer het geheel met een toefje dille, erg lekker met gemengde salade.

Ingrediënten

2 grote aardappelen
1 bosuitje
50 g garnalen
1 ei
5 el zure room
zout
peper
3 takjes dille
1 tl boter