Recept Gepocheerde kipfiletsalade

Pers 1 sinaasappel uit en schil de andere sinaasappels zo dik dat u het velletje rond de partjes meeschilt. Snij de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het sap op.Breng in een pan het sinaasappelsap met de wijn, bouillontablet en de kerriepoeder aan de kook. Leg de kipfilets erin en pocheer ze in circa 10 minuten gaar. Was intussen de lollo rosso. Sla de bladeren goed uit, scheur ze in stukken en verdeel ze over 4 borden. Snij de ijsbergsla in reepjes en leg deze in het midden op de lollo rosso. Rooster de pompoenpitten en pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Neem de kipfilets uit het vocht. Kook het vocht op hoog vuur in tot er nog circa 4 eetlepels over zijn. Snij de kipfilets in de lengte in plakjes en leg deze in waaiervorm op de ijsbergsla. Verdeel de sinaasappelpartjes over de borden. Roer de yogonaise door het ingekookte vocht en schenk dit over de salade. Strooi de pompoen- en pijnboompitten over de salade. Lekker met geroosterde pitabroodjes.

Ingrediënten

3 sinaasappelen
halve kippenbouillontablet
300 gr. biologische kipfilet
1 dl. witte, droge wijn
3 el. pompoenpitten
2 el. pijnboompitten
4 el. yogonaise
halve krop lollo rosso
halve krop ijsbergsla
2 tl. kerriepoeder