Recept Gemixte hutspot

Schil de aardappelen en snijd de uien in ringen. Snijd de geschilde winterwortels in dunne plakken.Kook de aardappelen op de gebruikelijke manier in ca. 20 minuten gaar, maar gebruik in plaats van zout het bouillontablet.Verhit intussen de olie en de boter in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de uiringen in ca. 20 minuten zacht en glazig. Voeg na 10 minuten de wortelplakjes en het kerriepoeder toe, leg een deksel op de pan en bak de wortelplakjes, ook op laag vuur, beetgaar. Doe op het laatste moment de doperwtjes erbij en laat ze ontdooien en warm worden,  schep het geheel regelmatig om. Breng daarna op smaak met peper en zout.Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen tot puree, en maak deze smeuïg met een scheutje kookvocht. Schep dan de kerriegroenten door de puree en dien meteen op. Tip: Lekker met gehaktballen.

Ingrediënten

750 gr.aardappelen
250 gr.uien
250 gr. winterwortel
1 bouillontablet,vlees of groenten)
25 gr. boter
1 el zonnebloem- of olijfolie
1 à 2 el kerriepoeder
1 klein pakje doperwten  uit de diepvries
peper en zout