Recept Gembertahoe met zomerse uiensoep

Snipper de uien en bak ze bruin in de olie. Snijd de tahoe in kleine stukjes en bestrooi deze met de shoarmakruiden en de gembersiroop. Doe de bloem door de uien en bak het 1 minuut mee. Voeg al roerend 1 liter water toe, scheutje voor scheutje. Voeg de in plakjes gesneden wortelen en doperwten toe en verkruimel de bouillon erboven.

Breng de soep aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de korsten van het brood en leg er een plak kaas op. Roer de tahoe door de soep en laat het 5 minuten zacht meekoken. Gratineer de sneetjes brood 3 minuten onder de grill. Doe de soep in een soepkom en leg het brood erop.

Ingrediënten

5 uien
2 el olie
250 g tahoe
1 el shoarmakruiden
2 el gembersiroop
4 wortelen
1,5 el bloem
150 g doperwten
2 kruidenbouillontabletten
4 sneetjes volkorenbrood
4 plakken boeren bieslookkaas