Recept Gemarineerde zwaardvis met asperges

Was de rijst en doe de rijst met water in de rijstkoker, een must voor goede kleefrijst! Maak een marinade van drie eetlepels sojasaus en een eetlepel rijstazijn en marineer de zwaardvis blokjes ongeveer een uur en het geheel regelmatig omscheppen.
Snij nu de bosuitjes in stukjes en laat staan tot nader gebruik.

Maak een nieuwe marinade in een grote kom, de resterende sojasaus en rijstazijn, de sake, suiker, sesamolie en dashipoeder en meng dit geheel goed door elkaar.

Haal de zwaardvis uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier. Bak dan de zwaardvis, medium, in een pan met olie. Doe na het bakken de gebakken zwaardvis in de nieuwe marinade.

Veeg hierna de pan schoon met keukenpapier en bak de asperges en voeg als deze bijna klaar zijn de bosuitjes toe. De groenten gaan na het bakken bij de zwaardvis door de marinade.

Roer alles door elkaar en laat het geheel 20 minuten marineren onder af en toe omscheppen.Doe de rijst op een bord en de zwaardvis eroverheen.

Ingrediënten

400 gr. witte Japanse rijst
600 gr. zwaardvis in blokjes gesneden
6 el. sojasaus
4 el. rijstazijn
5 bosuitjes
500 gr. kleine groene asperges
3 el. sake
1 tl. suiker
half zakje instant dashipoeder
1 el. sesamolie