Recept Gemarineerde kipdrumsticks met kruiden

Maak de tenen knoflook schoon en snij ze fijn. Was de kruiden af en snij de kruiden zeer fijn. Maak een marinade door de fijn gesneden knoflook en de fijn gesneden kruiden met het sap van de citroen en de olijfolie te mengen.

Roer het geheel goed door en voeg naar smaak zout en peper toe. Hou ongeveer een half kopje marinade achter.

Giet de  marinade in een grote plastic zak en doe de drumsticks eveneens in deze plastic zak. Maak de zak dicht en laat de drumsticks marineren (minimaal 1 uur).

Haal de drumsticks uit de marinade en grilleer de drumsticks op de barbecue of grilplaat ongeveer een 30 minuten). Serveer de drumsticks met het halve kopje marinade en een takje rozemarijn.

Tip: eventueel serveren met Blote billetjes in het gras van ReceptenRecepten en lekker gebakken aardappels!

Ingrediënten

4 kipdrumsticks
4 tenen knoflook
6 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
10 sprietjes bieslook
1 takje citroenmelisse
sap van één citroen
50 tot 75 ml. olijfolie
wat zout en peper