Recept Gemarineerde courgettes met rucola

Doe voor de marinade een flinke scheut olijfolie in een ondiepe schaal.
Voeg de limoensap en peper en zout naar smaak toe en meng het geheel.

Was de courgettes en snijd  deze in plakken van ongeveer 2 mm dik. Haal de plakken door de marinade, leg op een bord en laat niet langer dan vijf minuten intrekken.
Was nu de rucola en dep deze droog.

Leg vijf plakken courgette een beetje leuk op een bord.Daarover niet te veel rucola en een beetje Parmezaanse kaas strooien en een randje van de marinade er omheen doen.
En als laatste even met de pepermolen eroverheen voor de smaak

Tip: zorg er voor dat je een goede kwaliteit olijfolie gebruikt en dat je de courgette niet verzuipt in teveel rucola en kaas!

Ingrediënten

2 courgettes
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
100 gr.rucola
voor de marinade:
flinke scheut olijfolie extra vergine
sap van 1 limoen
peper en zout