Recept Gemarineerd lamsvlees met roseval-aspergesalade

Marineer het lamsvlees in de knoflook, olijfolie en rozemarijn. Kook de rosevalaardappelen in een pan met water totdat ze beetgaar zijn. Daarna af laten koelen en in grote partjes snijden.

De asperges schillen en daarna kort stomen of roerbakken. Meng de asperges door de rosevalaardappelen en breng op smaak met een paar lepels mayonaise en crème fraiche. Voeg vervolgens nog wat grof gesneden bieslook en peper en zout aan de salade toe.

Maak nu de barbeque goed heet en grill het lamsvlees kort om en om. Leg vervolgens het lamsvlees op een grote schaal met daarover nog wat verse rozemarijn en verse groene kruiden. Serveer het lamsvlees met de roseval-aspergesalade en een mooie koude rosé wijn.

Ingrediënten

4 grote lamskoteletten, racks of filet
3 tenen knoflook, in stukken gehakt
4 el. olijfolie
1 el. verse rozemarijn
1 kg. rosevalaardappelen
1 kg. Hollandse witte asperges
2 el. mayonaise
2 el. crème fraiche
2 el. fijngesneden bieslook
peper en zout