Recept Gekleurde aspergemousse

Schil de asperges en kook ze in ruim water met wat suiker en zout gaar, daarna de gare asperges pureren. De aspergepuree royaal kruiden met peper en nootmuskaat. Gelatine tien minuten in ruim koud water weken. Wijn en aspergevocht aan de kook brengen. Direct van het vuur af hierin de goed uitgeknepen gelatine oplossen en enigszins lobbig laten worden. Meng het gelatinemengsel en de gesnipperde ham door de gepureerde asperges en schep er vervolgens de slagroom luchtig doorheen. Eventueel naar smaak nog wat zout, peper of nootmuskaat toevoegen. De massa in een ingevet cakeblik doen en in de koelkast laten opstijven. Eventueel met een cracker serveren.

Ingrediënten

500 gr. witte asperges
500 gr. groene asperges
25 gr. witte bladgelatine
halve dl.  witte wijn
halve dl. kooknat van de asperges
3 plakken in zeer kleine stukjes gesneden gekookte ham
2 dl stijfgeklopte slagroom
wat peper, zout en nootmuskaat