Recept Gehaktschotel met kaaskorstje

Snipper de uien en de knoflook en fruit ze glazig in de olie.Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren.Voeg de tomatenketchup,de sojasaus en de curry pasta erbij en laat kort meebakken.Voeg de groenten toe,roerbak kort en giet er de bouillon bij.Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar is.Voeg er naar smaak zout en peper bij. Maak ondertussen de originele Hollandse aardappelpuree.Schep het gehaktmengsel met de groenten in een ingevette ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.En bestrooi het met de geraspte kaas.Verwarm de oven voor op 190 graden en zet de gehaktschotel er 30 minuten in. Tip: eet met rode winterse salade

Ingrediënten

2 uien.
2 teentjes knoflook.
2 el. olijf olie.
400 gr. gehakt/half om half.
4 el. tomatenketchup.
2 el. sojasaus.
1 el. curry pasta.
250 gr. gemengde roerbakgroenten.
1 vleesbouillontablet.
zout  en versgemalen peper.
400 gr. originele Hollandse aardappelpuree
100 gram grof geraspte jonge kaas
100 gram grof geraspte oude kaas