Recept Gehaktbroodjes

Doe meel, boter en zout in een kom. Wrijf met de vingers de boter fijn in het meel. Voeg de kwark toe en kneed er een mooi deeg van. Pak het in keukenfolie en leg dit een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Maak het gehakt aan met het uitje, knoflook, ei, de kruiden en zoveel paneermeel tot het gehakt steviger is geworden en meer verband heeft gekregen. Vorm hiervan rolletjes van 10 centimeter lengte. Rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter. Snij uit het deeg acht lapjes van 13 bij 13 centimeter. Leg op elk lapje een rolletje gehakt en maak de deegranden met water nat. Sla de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg om het gehakt. Druk de naden goed vast. Leg de broodjes op een ingevet bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bak de broodjes 25 tot 30 minuten in de oven op 200 graden. Lekker om warm op te eten.

Ingrediënten

Voor het deeg:
200 gr. boter
240 gr. tarwemeel
200 gr. kwark
4 gr. zout
Voor de vulling:
400 gr. rundegehakt
50 gram zeer fijn gesneden uitjes
1 ei
wat paneermeel
1 teentje geperste knoflook
1 tl. tijm, peper, zout en snufje gemalen foelie
1 ei voor het bestrijken