Recept Gehaktbroodje met ei

Kook 3 eieren hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel en snipper de sjalotten en pel en plet de tenen knoflook en hak ook de tuinkruiden fijn.

Verhit de boter in een pan en fruit hierin sjalot en knoflook zacht en glazig. Voeg tomatenpuree en paprikapoeder toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat afkoelen. Meng het gehakt met het overgebleven ei, broodkruim, het tomaten-sjalotmengsel, peper en zout en de gehakte tuinkruiden. Rol het uit tot een rechthoekige lap van ca. 1 cm dikte en verdeel de paprikareepjes erover.
Snijd de witte kapjes van de eieren en schik deze in het midden van de gehaktlap achter elkaar. Rol de lap op. Bestrijk een aluminiumfolie met de olie en leg de gehaktrol er midden op. Vouw de folie niet al te strak om de rol, sluit de zijkanten en leg het geheel op een ovenrooster. Het gehaktbrood kan ook gebakken worden in ingevette kleine brood- of cakevormpjes. Bak het gehaktbrood in 60 minuten gaar in een op 200º graden voorverwarmde oven. Laat het daarna nog 10 minuten rusten voordat de folie wordt verwijderd.

Snijd het brood in mooie plakken, het kan zowel warm als koud worden gegeten. Warm met een paprikasaus en koud bijvoorbeeld met simpelweg wat mosterd.

Ingrediënten

500 gr. kalfsgehakt
1 rode paprika
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 el. tomatenpuree
1 mespunt paprikapoeder
4 eieren
25 g. boter
50 g. broodkruim
half bosje selderij
half bosje tijm
half bosje bieslook
peper en zout
2 tl. olijfolie