Recept Gegrilde tonijn met rucolasla en tomaat

Snij de tomaatjes door de helft. Hak twee a drie teentjes van de knoflook fijn. Verhit in een koekenpannetje een beetje olijfolie, doe de tomaatjes en knoflook erin en bak heel kort op medium vuur. Eigenlijk om alleen het scherpste van de knoflook af te halen. Doe over in een schaaltje en laat afkoelen.

Zet de grilpan op het vuur en laat goed heet worden. Smeer de tonijn in met een beetje olie en gril deze mooi bruin aan beide kanten.

Aan de zijkanten kan je mooi zien of de tonijn klaar is: wanneer deze van roze naar wit verandert. Haal de tonijn uit de pan en leg op een schaal, bestrooi met zout en peper en dek af met alufolie. Drie minuutjes laten rusten.

Leg op elk bord een moot tonijn. Verdeel hier de afgekoelde tomaatjes en de knoflook over en een beetje van de olie. Hierop losjes de rucola en besprenkel dit met de balsamico azijn.

Tip: verwarm de borden even in de oven, dan blijft de vis lekker warm en serveer hierbij Eigengemaakte Patat Frites van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

4 tonijn moten, van de visboer!
bakje kerstomaatjes
zakje rucolasla
wat verse knoflook
wat olijfolie
wat balsamico azijn