Recept Gegrilde tonijn met een erg lekkere tomatensaus!

Kook de aardappels gaar en laat ze afkoelen. Snijd ze doormidden en roer in een kom de olijfolie, paprikapoeder, citroensap en zout en peper door elkaar. Laat hierin de tonijn en de aardappels 1 uur marineren.

Maak ondertussen de saus op de volgende wijze:
Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak daarin de hamreepjes 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Voeg de resterende olie toe en fruit daarin de ui, knoflook, paprikablokjes, tijm en laurier. Laat de groenten met het deksel op de pan 6-7 minuten stoven.

Voeg dan de tomaten, sherry en suiker toe en laat alles nog 15 minuten koken met het deksel schuin op de pan tot de saus is ingedikt. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de hamreepjes erdoor.

Rijg de blokjes tonijn en de aardappels om en om aan spiesen en gril ze op een barbecue of in een grilpan circa 8 minuten. Serveer ze met de warme saus.

Ingrediënten

1 kilo tonijnsteaks, in blokjes van 3 cm gesneden
12 kleine rode aardappels, schoongeschrobd
4 el.olijfolie
2 el.paprikapoeder
sap van halve citroen
zout en zwarte peper
Voor de tomatensaus:
4 el.olijfolie
100 gr. gekookte hamreepjes
1 fijngesnipperde ui
3 tenen fijngesnipperde knoflook
1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
1 tl. tijm
1 laurierblad
2 blikken tomatenblokjes
100 ml. droge sherry
snufje suiker
zout en zwarte peper