Recept Gegrilde groenten toast

Kook, stoom of verhit de wortels tot ze beetgaar zijn giet ze dan af. Pureer de wortels samen met de karnemelk in de keukenmachine tot een gladde massa. Bak de specerijen in een droge koekenpan tot ze geuren. Meng ze door het wortelmengsel, dek dit wel af om het warm te houden. Snijd de paprika’s in vieren; verwijder zaad en zaadlijsten. Rooster ze onder de grill of in de oven bij 240-250 graden met de buitenkant naar boven tot het vel gaat schroeien en zwart wordt,  doe dan de stukken paprika 5 minuten in een plastic of papieren zak. Pel het vel eraf en snijd de paprika in dikke repen. Bak de aubergines, ui, champignons en artisjokken in porties op een verhitte, ingevette grillplaat tot ze bruin en beetgaar zijn.Snijd het brood in vieren en snijd de stukken horizontaal doormidden en rooster beide kanten. Verdeel het wortelmengsel over de acht stukken toast: leg er de paprika’s, aubergines, champignons en artisjokken op. Strook er de kaas overheen en zet de stukken toast onder de grill tot de kaas is gesmolten.

Ingrediënten

3 grote wortels grofgesneden
60 ml karnemelk
2 tl. gemalen komijnzaad
2 grote rode paprika's
4 kleine dungesneden aubergines
1 grote grofgesneden rode ui
150 gr. grofgesneden champignons
400 gr. artisjokharten uit blik, uitgelekt en grofgesneden
1 langwerpig Turks brood
125 gr. geraspte magere cheddar