Maak eerst de saus. Doe de balsamico in een pannetje met dikke bodem, samen met de suiker en de laurier. Breng voorzichtig aan de kook, roer tot de suiker is opgelost, draai de vlam laag en kook alles in tot de dikte van een dikke siroop.
Verwijder daarna het laurierblad. Bestrooi de lamkarbonades met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grillpan met dikke bodem. Grill de karbonades aan beide kanten mooi bruin; bak tot het vlees van binnen nog een beetje roze is.
Serveer de lamkarbonaadjes met wat van de siroop. Geef er gepofte tomaten met olijfolie bij, of wat gegrilde groenten, bijvoorbeeld courgette, aubergine en paprika en De Originele Hollandse aardappelpuree van ReceptenRecepten!
Ingrediënten
Voor de saus:
250 ml. balsamico
100 gr. suiker
1 laurierblad
Voor het lam:
4 grote of kleinere lamkarbonades
zout en versgemalen zwarte peper
halve el. olijfolie
10 gr. boter