Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden. Kook de Basmatirijst in 8 minuten gaar. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de prei in ringen en de champignons in schijfjes. Klop de eieren los met de slagroom en de helft van de kaas.
Verhit olie in de wok en roerbak het gehakt met de shoarmakruiden rul. Voeg de paprika en prei en champignons toe en roerbak het geheel nog circa 3 minuten. Schep de rijst erdoor en breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
Neem nu de pan van het vuur en schep de helft van het roommengsel door het gehakt/rijstmengsel en doe dit in een ovenschaal. Verdeel de rest van het roommengsel erover en bestrooi het met de rest van de kaas. Bak nu de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.
Tip: lekker met de Luxe komkommersalade van ReceptenRecepten!
Ingrediënten
2 eieren
200 gr. belegen geraspte kaas
4 el. shoarmakruiden
wat olijfolie
2 rode paprika's
1 bakje champignons
wat sambal
peper en zout
400 gr. prei
400 gr. rundergehakt
300 gr. basmatirijst
200 ml.slagroom