Schil de asperges en snijd aan de onderkant het houterige gedeelte weg.Breng ruim water aan de kook en leg de asperges erin.
Breng het water opnieuw aan de kook en neem dan de pan direct van het vuur. Laat de asperges 15-20 min. afgedekt in het hete water liggen.
Neem ze dan uit de pan en laat het kookvocht inkoken tot ongeveer 2 dl. Rol in elke plak ham 2 asperges en rol daaromheen een plak kaas.
Leg de rolletjes in de ovenschaal en verwarm de oven voor op 220 graden Meng het kookvocht van de asperges met de slagroom en de eidooier en breng op smaak met zout en peper.
Schenk dit mengsel in een ovenschaal en gratineer de rolletjes ongeveer 15 minuten in de oven. En strooi voor het serveren de peterselie erover.
Ingrediënten
1 groot ei
300 gr. jonge graskaas
1.5 dl. slagroom
300 gr. gekookte ham
1.5 kg. mooie witte asperges
3 el. fijngesneden peterselie