Recept Gebakken broccoli met tomaat

Kook de broccoli eerst een paar minuten in kokend water met zout. Giet af maar houd ongeveer 3 eetlepels kooknat apart.

Verhit een eetlepel olie in een kleine pan en voeg de tomatenblokjes toe en laat dit  10 minuten sudderen. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook tot hij geurt. Voeg de broccoli toe en bak enkele minuten mee tot licht krokant.

Voeg nu de tomatensaus en het achtergehouden kookvocht toe. Doe een deksel er op en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Serveer met een paar druppeltjes chiliolie.

Tip: dit is een bijgerecht, wanneer je bij dit gerecht Penne Primavera van ReceptenRecepten serveert, heb je een complete vegetarische maaltijd!

Ingrediënten

400 gr. broccoliroosjes
4 el. olijfolie
125 gr. tomatenblokjes uit blik
2 teentjes knoflook, gepeld en licht gekneusd
wat chiliolie