Recept Gebakken asperges met Scampi

Kook voor de saus de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar en bewaar een halve deciliter van het kookvocht.

Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn en de aspergestukjes tot de helft inkoken. Hak nu de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.

Bestrooi de scampi´s met weinig peper en zout. Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfole en verhit deze. Doe in een pan de asperges, in de andere de scampi´s en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.

Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter.Breng de saus op smaak met peper, zout en wat cayennepeper en roer op het laatste moment de kruiden erdoor.

Ingrediënten

100 gr.boter
1 e.l crème fraiche
0.5 dl. room
0.5 dl. witte wijn
15 stuks asperges
4 el. olijfolie
1 snufje bieslook
1 snufje cayennepeper
1 snufje kervel
12 stuks scampi´s