Recept Gebakken aardappels op lente-achtige wijze

Kook de aardappels net gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze minimaal een half uur afkoelen. Smelt 1 el. boter in een grote koekenpan en bak daarin de spekblokjes, circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze bruin, onderwijl regelmatig omscheppend, in 7-8 minuten.

Smelt de resterende boter met de olijfolie in een andere grote koekenpan op halfhoog vuur en bak daarin de aardappels. Voeg, als de aardappels een krokant korstje beginnen te krijgen, het champignonmengsel, de lente-uitjes, de peterselie en zout en peper toe en laat het geheel nog 3-4 minuten doorwarmen

Tip: bij dit gerecht smaken uitstekend de Spaanse snijbonen van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

1 kg. aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
250 gr. champignons, in dikke schijfjes
125 gr. magere spekblokjes
2 el. boter
2 el.olijfolie
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
2 el. fijngehakte peterselie
zout en peper