Recept Garnalencocktail

Pocheer de champignons gedurende 3 minuten in water met wat azijn. Giet ze af en deponeer ze in een bak met koud water. Klop de slagroom totdat hij bijna stijf is, meng hem door de mayonaise, voeg er sherry, cognac en tomatenketchup naar smaak bij een eventueel paprikapoeder en citroensap.

Voeg dan de garnalen, de in kwarten gesneden champignons en het fijngemaakte hardgekookte ei bij en werk alles goed door elkaar. Beleg de coupes met een mooi slablaadje, verdeel het mengsel over de coupes, leg er een schijfje citroen bij, een beetje paprikapoeder en het peterselieblaadje.

Ingrediënten

100 gr.champignons
1 borrelglas cognac
4 blaadjes peterselie
1 borrelglas sherry
tomatenketchup
worcestersaus
citroensap
200 gr. garnalen
1 hardgekookt ei
2 dl. slagroom
peper en zout
mayonaise
1 kropje sla
paprikapoeder
azijn