Recept Gallina en manchamanteles

Breng water aan de kook met in ringen gesneden ui, gesnipperde knoflook, in julienne gesneden wortel, kleingesneden selderijblad, zout en het pepertje. Leg de kip erin en laat zachtjes gaarkoken. Snijd de paprika’s aan reepjes en fruit in wat olie tot ze goed gaar zijn. Druk tot puree en roer er het kruim van het oudbakken brood, de fijngehakte amandelen en azijn door; voeg deze massa bij de kip en laat verder stoven, waarbij het de bedoeling is dat het vocht bijna geheel verkookt en dik wordt. Fruit in wat olie de gesnipperde ui, knoflook en gehakt en roer dit goed door elkaar, zodat het een kruimige massa wordt. Voeg zout toe en chilipoeder. Bak de bananen en de plakken ananas (apart) in olie. Leg de kip op een schotel, met het ingekookte stoofvocht en het gehakt erover en de bananen en ananas eromheen.

Ingrediënten

1 flinke kip
1 ui
2 teentjes knoflook
2 wortelen
enkele takjes selderij
zout
1 scherpe rode peper
1 groene paprika
1 rode paprika
2 sneden oudbakken brood
100 gram amandelen
2 lepels azijn
4 stevige bananen
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram varkensgehakt
4 plakken ananas
wat olijfolie