Recept Fusilli met gemengde groenten en Gorgonzola

Snijd de wortels, rettich en courgete in gelijke reepjes. breek de bonen in stukjes en snijd de champignons in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng ruim water met zout aan de kook. Dompel de courgette, wortel, rettich, champignons en broccoli 2 minuten in het kokende water en laat ze dan goed uitlekken. Kook de bonen 10 minuten. Verwarm de olie en fruit de ui. Schenk de wijn erbij en laat dit tot de helft inkoken. Kook de fusilli in ruim kokend, gezouten water. Neem de wijn van het vuur en roer de creme fraiche en gorgonzola erdoor tot ze gesmolten zijn. Doe de groenten door de saus en maak de saus warm (niet koken). Doe de saus over de fusilli en strooi hier de fijngehakte kruiden over.

Ingrediënten

1 courgette
200 g wortelen
1 rettich
100 g sperziebonen
100 g champignons
1 struik broccoli
zout
25 g boter
1/2 ui, kleingesneden
2 dl droge witte wijn
400 g fusilli
1 el olijfolie
1 beker creme fraiche
100 g gorgonzola
1 el fijngeknipte bieslook
1 el fijngehakte kervel
1 el fijngehakte peterselie