Recept Fruit-broodcake

Meng het fruit met basterdsuiker en laat het minstens een uur staan.Snijd de korstjes van het brood. Leg 2 sneetjes naast elkaar in een kleine cakevorm. Verdeel een kwart van het fruit met vocht in de vorm. Leg hier weer 2 sneetjes op en verdeel er weer een kwart van het fruit over.

Herhaal dit nog 2 maal  en leg er dan de laatste sneetjes op. Druk het geheel goed aan, dek het af met plasticfolie en leg er een conservenblik op. Zet de cake nu minstens een dag – liever 2 dagen – in de koelkast. Keer de cake de volgende dag op een platte schaal en serveer de plakjes met een flinke toef slagroom of Griekse yoghurt vermengd met vanillesuiker. Strooi er desgewenst poedersuiker over.

Ingrediënten

600 gr. gemengd rood fruit
100 gr. witte basterdsuiker
10 sneetjes oud witbrood of maïsbrood
klein beetje slagroom of wat Griekse yoghurt
vanillesuiker