Recept Frisse kip met olijven

Pel de uien en de knoflook en snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.Boen de citroenen schoon onder warm stromend water en snijd ze in partjes. Verhit de olie en bak de uiringen met de knoflook en de kippenbouten goudbruin. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg kerriepoeder,de honing, peper, zout en tabasco naar smaak en 5 dl. water toe en breng dit aan de kook. Temper het vuur. Houdt 3 partjes citroen achter voor de garnering en schep de rest erdoor. Stoof de kip in een 40 minuten gaar en voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe. Garneer,als laatste de kip met de achtergehouden citroen partjes.Tip: lekker erbij: de Dragon-aardappelsalade van RecepteRecepten.

Ingrediënten

2 uien
1 teentje knoflook
2 citroenen
4 kippenbouten
2 el.olijfolie
1 kippenbouillontablet
halve el. kerriepoeder
3 el.heldere honing
peper. zout
tabasco
50 gr. zwarte olijven zonder pit
50 gr. groene olijven zonder pit