Recept Fricandeau onder een afdakje

Wrijf het stuk vlees in met zout en peper. Roer de eidooiers en de amandelen door 30 gram zachte boter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 70 gram boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan. Temper de hittebron en laat het vlees in ongeveer 25 minuten bijna gaar braden. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Giet wat braadvet uit de pan in een vuurvaste schaal. Leg de plakken fricandeau tegen elkaar aan, in de oorspronkelijke vorm, in de schaal. Bestrijk de bovenkant met het botermengsel. Laat de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de oven staan. De fricandeau heeft dan een goudgeel dakje gekregen. Tip: lekker met bijvoorbeeld Knoflook peultjes en Berlijnse aardappelsalade

Ingrediënten

500 gr. varkensfricandeau
zout en peper
3 eidooiers
50 gr. geschaafde amandelen
ongeveer 100 gr. boter